МФД

КУРС ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ВАКЦИНИ

КУРС ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ВАКЦИНИ

Почитувани колеги,

Пандемија на КОВИД-19 со која живееме последните година и пол, претставува една од најголемите здравствени кризи на современото време и беше предизвик за секој здравствен систем. Менаџирањето на оваа криза ги мобилизираше сите национални капацитети но сепак најголемиот товар секако го понесоа здравствените работници. Во овој сегмент голем дел од директната комуникација со пациентите, советите за лекување и поддршката ја дадоа и колегите фармацевти особени оние во примарното здравство, во аптеките. Сепак улогата на фармацевтите може дополнително да се прошири и овие колеги е повеќе од потребно да се вклучат и во делот на вакцинацијата против КОВИД-19. Оттукa, Македонско фармацевтско друштво организира “КУРС ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ВАКЦИНИ” со цел едукација и дискусија во однос на улогата на фармацевтите во процесот на вакцинација против КОВИД-19.

КУРС ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ВАКЦИНИ
Улогата на фармацевтите во процесот на вакцинација против КОВИД – 19
Време: 25.11.2021 (четврток), 17:00 часот
Место: онлјан ZOOM платформа
Организатор: Македонско Фармацевтско Друштво
Котизација: 1000 ден.

Едукацијата ќе биде акредитирана од Фармацевтската комора на Македонија со 6 поени за слушатели и 8 поени за предавачи.

Бројот на учесници е органичен.
Линк за пријавување на курсот:
https://form.jotform.com/213163168888365

https://drive.google.com/file/d/1CW_OTNwZHoX_2OJgvYA6KilDEHkioD-u/view?usp=sharing