МФД

Македонското Фармацевтско Друштво, првото професионално здружение на фармацевтите во Македонија, е формирано во 1947 година како Друштво на аптекари на Народна Република Македонија. Денешниот назив Македонско фармацевтско друштво е востановен во 2000 година.

Во текот на своето 70-годишно постоење, Македонското фармацевтско друштво има активна улога во професионалното и стручното живеење на фармацевтите во Македонија. Низ годините беше организатор на многубројни стручни собири на фармацевтите, меѓу кои едни од најважните се
VII Конгрес на фармацевтите на Југославија, VII Југословенски конгрес на медицинска биохемија ...

Новости

Симпозиум:”Развој на аптекарска практика и меѓупрофесионална соработка – Колку брзо може да растеме?”

Македонското фармацевтско друштво во соработка со Секцијата за Аптекарска практика Ви најавува Симпозиум наменет за фармацевтите во аптека и за...
прочитај повеќе

“Промоција на вакцинацијата во аптекa”

  Почитувани, Центарот за континуирана едукација при Фармацевтскиот факултет УКИМ во соработка со Македонско фармацевтско друштво на 21.12.2023 (четврток) со почеток во 16.30 часот на on-line платформата ZOOM организира...
прочитај повеќе

“Клиничка фармација во пракса – кога замислата станува реалност”.

Почитувани , Во организација на Секцијата за клиничка фармација при Македонско фармацевтско друштво на 13.12.2023 (среда) со почеток во 17.30...
прочитај повеќе

Централноевропски симпозиум за фармацевтска технологија „CESPT2023“

Фармацевтскиот развој и потенцијалот на нано медицината и нанотехнологијата, нивното присуство во клиничката терапија и ефектите во терапевтските третмани и...
прочитај повеќе

14 Централноевропски Симпозиум на Фармацевтска технологија

Почитувани, Би сакале да Ве известиме дека 14 Централноевропски Симпозиум на Фармацевтска технологија кој ќе се одржи од 28-30 Септември 2023...
прочитај повеќе

Интервју со професор др. Зоран Стерјев

Интервју со проф.д-р Зоран Стерјев, декан на Фармацевтскиот факултет при УКИМ во Скопје, по повод одржувањето на 14-от Централноевропски симпозиум...
прочитај повеќе